Tarih: 22 Kasım 2017

Tarih: 22-28 Kasım 2017

Faaliyet Yeri: Sivridağ,Antalya

Hava Durumu: Faaliyet boyunca 19-20 derece güneşli, son gün yağışlı

Ekip: Yunus Emre Özcan, Fatih Yakuş, Mücahit Bilbay, Müge Çelik, Hüseyin Burak, Inanç Baylan, Tuğba Gergin

Su Kaynağı: Kamp alanında su kaynağı yok.

Faaliyet Ulaşım:  Ara Ulaşım-Ayhan Dirini / 05303336871

Çarşamba akşamı 20:00’da Bursa Terminalde buluştuk. 21:00’da otobüsümüze bindik. Sabah 06:00 civarı Antalya’ya geldik, daha önceden mezunlarımızdan Gökhan ve Erdem abinin ayarladığı servis bizi terminalden 06:15’te aldı.Servis şöförü Sivridağ’ı bilmediği için yolumuz uzadı, 07.50 civarı Sivridağ Tırmanış Bölgesine geldik. Kamp alanında su yoktu ancak yol üzerinde patikaya girmeden önce bir çeşme var. Şişelerimizi doldurup yola koyulduk. 20 dakikalık bir yürüyüşten sonra kamp alanına geldik, çadırlarımızı kurduk. Kahvaltı yaptık ve hazırlıklarımızı yapıp 10:40 civarı kamptan ayrıldık. İlk gün 3 ekip olarak  Edelweiss sektöründe tırmandık. ( Cesur Yürek, Taş Ocağı, Paşa Paşa) Daha sonra Yunus ve Mücahit Panik Kayası Orta Sektör’de Rende rotasına girdiler. 19:30 gibi tekrar kamptaydık. İkinci gün yol yorgunluğu ve tırmanış yorgunluğunu atmak için biraz dinlendik. 13:00 civarı kamptan çıktık. İki ekip olarak klasik bölgesinde tırmanış yaptık. (Peynir dilimi, Solo) Ancak hava karardığı için Solo rotasını bitiremeden dönmek zorunda kaldık. 18:00 gibi kampa döndük. Üçüncü gün iki ekip Ehli Keyf Sektörüne (Takoz, Çekiç Kafa), diğer ekip Sinema Perdesi Sol Sektöründe Süper Veteran rotasına girdiler. 11.30 civarı tırmanışa başladık ve 17:00 civarı kampa döndük. Faaliyetin son sabahı yağmurluydu, kampı toplayıp servis ile Antalya merkezine gittik. Son günümüzü Antalya’da gezerek geçirdik. 23:00 Bursa otobüsümüze binip sabah 07:00 civarı Bursa’ya geldik.

Tırmanılan rotaların detaylı raporları aşağıdadır.

Rota Adı: Rende (Panik Kayası Orta Sektör)

Ekip: Eren Mücahit Bilbay, Yunus Emre Özcan

Tarih: 23.11.2017 – Perşembe

Zorluk: 1.İp 3 derece 30m – 2.İp 5+ 50m – 3.İp 6- 40m

Kullanılan Malzemeler: 2 set stoper, 8 adet Friend, perlon, ikiz ip(60m), 6 adet kilitli karabina, 8 adet ekspres

Öğleden sonra saat 15.30 da Mücahitle girdiğimiz rotada ilk yürüyüş botuyla rahatça tırmanılabilen bir yerdi vakit kaybetmemek için ip açma gereği duymadık ve il istasyonu ağaçtan aldık. 2.ip boyu için ben lider girdim ara emniyeti bol olan rotada doğrusal bir şekilde yükseldim. Rota adını hak edecek şekilde rende gibiydi. 50m sonra istasyonu kaya babasından kurdum. 3.ipe Mücahit lider girdi ara emniyet sıkıntısı bu ip boyunda da yoktu sadece 2.ip boyuna göre biraz daha dik slap yüzeyde hamlesi vardı. İstasyonu ise yine kaya babasından aldık. Geniş bir sete ulaştık. İniş için hava erken karardığı için kitapta tarif ettiği gibi geniş sette sağ tarafa doğru yan geçiş yapıp alt tarafa inip bulunan bir ağaçtan tek ipte iniş yaptık vakit kazandık ama en son ipi çekerken takıldığı için onunla uğraştık bu gibi durumların önüne geçebilmek için Sivridağın özellikle pozitif rotalarında ipi aşağı atmak yerine omuzda toplayarak iniş yapmak tercih edilebilir. Saat 18.00 da rotayı bitirdik.

Rota Adı: Cesur Yürek (Edelweiss)

Ekip: Eren Mücahit Bilbay, Hüseyin Burak

Tarih: 23.10.2017 Perşembe

Zorluk: Tek ip, 5, 50m

Kullanılan malzemeler: 1 set stopper ,8 adet friend, perlon, 2 tam ip, 8 adet ekspres, 4adet kilitli karabina

İlk tırmanış günümüzde saat 11.00 civarında Mücahit lider olarak rotaya girdi. Mücahit, rotanın başlangıcındaki ağacın sol tarafında bulunan hafif slap yüzey dışında pek zorlu hamlesi bulunmayan rotayı geleneksel tırmanış tecrübesinden dolayı az sayıda ara emniyet noktasıyla ilerleyerek rotanın sonundaki meşe ağacına ulaşıp istasyonu kurdu. Daha sonra artçı olarak malzemeleri toplayıp istasyona ulaştım. Taşıdığım diğer tam ipi de kullanarak 50mlik ip inişi yaptık. İniş sırasında rotanın pozitif eğiminden dolayı ip ile kısa bir süre Mücahit sorun yaşasa da büyük bir sıkıntı yaşamadan tırmanışı tamamlamış olduk.

Rota Adı: Taş Ocağı (Edelweiss)

Ekip: Yunus Emre Özcan, Müge Çelik, Tuba Gergin

Tarih: 23.10.2017 Perşembe

Zorluk: Tek ip, 4,50m

Kullanılan Malzemeler: 1 set stopper , 8 adet friend, perlon, İkiz ip, 3 adet sikke, çekiç, 2 hms, 4 adet kilitli karabina

İlk gün, saat 11.00 da Yunusun liderliğinde rotaya girdik. Rota oldukça pozitif olmasına rağmen bir iki slap geçiş rotanın derecesini belirledi. Rotadaki yatay ve dikey çatlaklar sayesinde rahat bir şekilde ara emniyet noktaları oluşturabildik. Yunus rotanın sonundaki kaya babası ve bir adet sikkeden oluşan istasyonu kurdu. Müge ilk olarak yarım ipin biriyle tırmandı, diğer iple ben artçı olarak tırmanışı tamamladım. İstasyonun solundaki meşe ağacından 50m ip inişi yaptık, iniş sırasında Mücahitlerin açtığı tam ipleri kullandık. Tam iple iniş yapmak pursik ile olan sürtünmeden dolayı bizi yavaşlattı.

Rota Adı: Paşa Paşa (Edelweiss)

Ekip: Fatih Yakuş, İnanç Baylan

Tarih: 23.10.2017 Perşembe

Zorluk: Tek ip, 4+, 50m

Kullanılan malzemeler: 2 set stopper, 5 adet friend, perlon, ikiz ip, 3 adet sikke, çekiç, 2 HMS, 4 adet kilitli karabina

Fatih lider olarak rotayı tamamladı ve sonrasında beni artçı olarak yanına aldı. Basit setlerle dolu, ara emniyet noktasının doğrusal ve bol olduğu bu rotayı Fatih üç friend, iki takozla tamamlamıştı. Rotayı tamamladıktan sonra Fatih istasyonu diğer ekibimizin tırmandığı Taş Ocağı rotasının sonunda oluşturdukları istasyonun 1-2 metre devamında kurmuştu. İnişimizi sonrasında iki ekip birleşerek kitapta belirtilen, yakınımızdaki ağaçtan aldığımız emniyet noktasından yaptık. İnişimizde iki tam ip kullandık ve rotanın pozitif oluşundan ipin takılması bizi bir hayli oyaladı, kampa varışımız akşam karanlığını çoktan bulmuştu.

Rota Adı: Taş ocağı (Edelweiss)

Ekip: Hüseyin Burak, İnanç Baylan

Tarih: 23.10.17 Perşembe

Zorluk: Tek ip, 4, 50m

Kullanılan malzemeler: 1 set stopper , 6 adet friend, perlon, 2 tam ip , 3 adet sikke, çekiç, 2 HMS, 4 adet kilitli karabina

Saat 15.00 civarında daha önce Yunus, Tuba ve Müge nin girdiği rotaya, ben lider olarak girdim, İnanç artçı idi. Rotanın sonundaki kaya babası, bir adet friend ve kontra olarak 1 mikro takoz kullanarak istasyonu kurdum. Daha sonra İnanç tırmanışı tamamladı.

Rota Adı: Paşa Paşa (Edelweiss)

Ekip: Tuba Gergin, Fatih Yakuş, Müge Çelik

Tarih: 23.10.2017 Perşembe

Zorluk: Tek ip, 4+,50m

Kullanılan Malzemeler: Tam ip, 2 set stoper, friend, sikke, çekiç, karabina

15.00 civarında benim liderliğimde rotaya girdik. Rotadaki bolca çatlaklar sayesinde ara emniyet noktası kurmada hiç zorlanmadım. Rota basamaklı olduğu için de keyifli bir tırmanış oldu. Fakat istasyon kurmak üzere kaya babası bulmak amacıyla biraz daha ilerledikçe ipin ağırlığından dolayı zorlanma yaşadım. Rota hizasında solda kaya babası kullanarak istasyonu kurdum, istasyonun kontrasını ise takozdan aldım. İlk önce fatihin emniyetini aldım Fatih yanıma ulaştıktan sonra Müge artçı olarak geldi. İniş için cesur yürek rotasının solunda kalan meşe ağacını kullandık. İnişte iki ekip birlikte hareket ettik . Tırmanışları hızlı tamamlamamıza rağmen rotanın pozitifliğinden dolayı ipleri atarken sıkıntı yaşadık ve inişi akşam 19.00 civarı karanlıkta bitirebilmiş olduk.

Rota Adı: Solo (Klasik Bölgesi)

Ekip: Müge ÇELİK, Yunus Emre ÖZCAN, Fatih YAKUŞ, Hüseyin BURAK

Tarih: 24.11.2017 Cuma

Zorluk: 1. İp boyu , 4 , 50 m – 2. İp boyu 4+ , 50 m – 3. İp boyu 4+ , 50 m

Kullanılan malzemeler: ikiz ip, 10 adet friend, 2 set stoper, 4 sikke, çekiç, 6 karabina

Faaliyetin 2. Günü saat 13:00 civarı rotanın altına geldik. Rotanın ilk 20-25 metresini free olarak botlarla çıktık. İlk ip boyunu ben lider tırmandım. Rotanın ilk ipi çok zor değildi, 4-5 adet stoper atıp istasyon noktasına geldim. İstasyonu kaya babası ve ota boy takoz ile kurdum. Kontrasını da başka bir kaya babasından aldım. Yunus pursik sürerek istasyona geldi ve istasyonu çok aşağıda kurduğumu fark ettik. Yunustan sonra Fatih pursik sürerek benim kurduğum istasyona geldi. Fatih istasyona geldiğinde doğru istasyon noktasına kadar Yunus lider çıktı. Yunus çıkarken, Hüseyin artçı olarak benim kurduğum istasyona geldi. Yunus istasyonu kurduktan sonra Hüseyin istasyona devam etti, Fatih in ardından istasyonu toplayıp Yunus un kurduğu istasyona ulaştım. 2. ip boyunu Hüseyin lider çıktı, rotanın sonundaki ağaçtan istasyon kurdu. Ağaç üzerinde bulunan mavi perlonu kullandı, kontra

olarakta bir perlon daha attı. Bu istasyon noktası rahatsız bir pozisyondaydı, istasyona geldiğimde iniş için hazırlanmakta zorlandık. Bu sırada Fatih diğer grupla iniş yaptı, Yunus ise alt istasyonda bizi bekledi. İlk olarak Hüseyin iniş yaptı, ardından ben kontra olan perlonu alarak mavi perlondan iniş yaptım. Yunus un beklediği istasyondan rotaya başladığımız noktaya inerek tırmanışı tamamladık.

Rota Adı: Süper Veteran (Sinema Perdesi Sol Sektör)

Ekip: Eren Mücahit Bilbay, Yunus Emre Özcan

Tarih: 25.11.2017 – Cumartesi

Zorluk: 1.İp 5+ 55m – 2.İp 6+ 50m

Kullanılan Malzemeler: 2 set stoper, 8 adet Friend, perlon, ikiz ip(60m), 6 adet kilitli karabina, 8 adet ekspres

Mücahitle birlikte son tırmanış günümüzde tırmanacağımız rotanın ilk ip boyuna saat 11.30 da ben lider girdim. İlk ipte rotanın kilit yerlerinden önce kum saatlerinden ara emniyet alınıyordu. Rota boyunca da ara emniyet atma sıkıntısı yaşanan bir yer yoktu ve doğrusal bir hat şeklinde ilerliyordu. İlk istasyonu rota başlangıcından 55m sonra bulunan ağaçtan aldık. 2.ip boyunda Mücahit lider olarak çıktı. Diğer tırmanış bölgelerine 6+ sı biraz daha rahattı. Kilidin 5m altında kum saatinden ara emniyet almak mümkündü. Kilit hafif negatif balkondu iki hamlede geçiliyordu. Ara emniyeti atma imkanı bol olan 2. İp boyunda doğrusal ilerledikten sonra tekrardan ağaçtan istasyon kurma imkanı vardı. Ağaçta yeni perlon bıraktık. İnişi tırmandığımız yerden yaptık. Rota tabanına saat 14.50 de indik.

Rota Adı: Peynir Dilimi (Klasik Bölgesi)

Ekip: Tuğba Gergin, Eren Mücahit Bilbay, İnanç Baylan

Tarih: 25.11.2017 Cumartesi

Zorluk: 1. ip boyu III, 50m – 2. ip boyu IV-, 50m

Kullanılan Malzemeler: İkiz ip, 1 set Friend, 1 set stoper, perlon, 6 karabina

Rotanın girişine tehlikeli gibi duran fakat basit yeri yükselerek bir süre çıktıktan sonra, tek noktadan friendle oluşturduğumuz emniyet noktasından da destek alarak Mücahit, Tuğbanın emniyetini aldı ve ilk ip boyunu Tuğba lider tırmandı. III derecelik bu pozitif yüzeyin, bol çatlaklı oluşunun rahatlığıyla ara emniyet noktası bulmak kolaydı. İlk ip boyunu üç ya da dört ara emniyet noktası kullanarak çıkmıştı. İlk sete ulaştığında Tuğba üç noktadan kurduğu istasyonu iki friend ve kontrası bir mikro takoz olacak şekilde kurmuştu. Çift ip tekniğiyle çıktığı ilk ip boyunda Tuğbanın ardından Mücahit ve artçı olarakta ben çıktım. Daha sonrasında Tuğbayla malzemeleri değiştik ve ikinci ip boyuna lider olarak ben girdim. Düz, çatlaklı yapıda olan ve tutuşlarının rahat ve sağlam olduğu bu rotada dört friend, iki takoz kullanarak oluşturduğum ara emniyet noktalarının sonrasında, rotanın kitapta belirtilen istasyon noktasına gelmeden, dikey setin yanında bulunan büyük ağaca gelmeden, kaya babasında bırakılmış perlondan istasyonu kurdum ve tek friendle de kontrasını aldım. Çift ip tekniğiyle tırmanışımı tamamladıktan sonra ardımdan Mücahit ve sonrasında artçı olarak Tuğba geldi. Ben ve Mücahit inişimizi yaptıktan sonra Tuğba istasyonu topladı ve istasyondaki kaya babasından inişini tamamladı. İndiğimiz yerde Solo rotasının tırmanışını yapan diğer ekibimizle birleşerek, diğer ekibimizin rota girişlerinin 2-3 metre altlarında bulduğum sağlamca kaya babasından ikinci ip boyunuda iki ekip inerek tırmanışımızı hava kararmadan 18:00 sularında tamamlamıştık.

Rota Adı: TAKOZ (Ehli Keyf)

Ekip: Hüseyin Burak, İnanç Baylan, Tuba Gergin

Tarih: 25.11.2017 Cumartesi

Zorluk: 1.ip boyu, 4, 50m – 2.ip boyu 5-, 45m

Kullanılan Malzemeler: tam ip, 8 adet friend, 2 set stoper, 4 sikke, çekiç, perlon, 6 kilitli karabina

Faaliyetin 3.gününde saat 12.00 civarı rotanın altına geldik. İlk ip boyunda ben lider tırmandım. Rotanın sonlarına doğru büyük bir kaya bloğu ve bu bloğun solunda bir sikke çakılmış ve perlon bırakılmıştı, Bu perlona attığım ekspres ipin çok fazla gerilmesine sebep oldu. Bu yüzden 2-3 metre kadar inip, ipi kaya bloğunun üzerinden attıktan sonra tırmanmaya devam ettim ve ağacın 2m kadar sağ tarafında hafif aşağıda bulunan kaya babası ve bir takoz kullanarak istasyonu kurdum. İstasyonun kontrası için de bir tane friend attım. Daha sonra Tuba pursik sürerek tırmanmaya başladı. İpi üzerinden attığım kaya bloğunu geçerken hem ipin gergin olmasından hem de bloğun yüksekliğinden dolayı geçmesi biraz sıkıntılı oldu. Ekstradan uzun bir perlonu yanında bulundurması bu geçişte işine yarayabilirdi. Daha sonra İnanç artçı olarak tırmandı, ve istasyona geldiği gibi 2. İp boyu için hazırlanmaya başladı. İnanç rotada bulunan slap yüzeyin sağında kaldı ve tırmanışı Çekiç Kafa rotasına girerek tamamladı, rotanın sonunda bulunan ağacı kullanarak istasyonu kurdu. Daha sonra Çekiç Kafa yı tırmanan Müge ve Fatih ile birlikte önce bizim alt istasyona daha sonra da rotanın başlangıcına ip iniş yaparak tırmanışı tamamladık.

Rota Adı: ÇEKİÇ KAFA (Ehli Keyf)

Ekip: Fatih Yakuş, Müge Çelik

Tarih: 25.11.2017 Cumartesi

Zorluk: 1. İp boyu 5-, 40 m, 2. İp boyu 4, 45 m

Kullanılan Malzemeler: İkiz ip, 2 set stoper, friend, sikke, çekiç, karabina

12:00 civarı rotanın altına geldik. Hazırlıklarımızı yaptıktan sonra Fatih ilk ip boyunda lider olarak tırmanmaya başladı. İlk istasyonu kurduğu nokta olması gerekenden yaklaşık 10m yukarıdaydı. Artçı olarak ilk istasyona geldiğimde malzemeleri Fatih’ten aldım ve ikinci ipi lider tamamladım. İstasyonumu ağaç ve büyük boy takoz ile kurdum. Kaya babasından kontrasını aldım. Hazırlığımı tamamlayınca Fatih’i yanıma aldım. İstasyon ip inişi yapacağımız noktadan uzak kaldığı için başka bir ağaca istasyon kurduk. İlk inişi Fatih yaptı. Bu istasyondan 3 kişi daha ineceği için istasyonu toplamadan Fatih’in arkasından Takoz rotasını çıkan arkadaşlarımızın kurduğu ilk istasyona ip inişi yaparak tırmanışı tamamladım.


0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir